„Хитър Петър“ на ямболска сцена

„Хитър Петър“ от Маргарит Минков е първото премиерно заглавие в репертоара на ДТ „Невена Коканова“, Ямбол за 2022 година.

            Преди 35 години един от най-добрите български драматурзи Маргарит Минков решава да  представи своята версия на любимите истории за Хитър Петър. Деликатно и мъдро талантливият разказвач успява да срещне читателите и зрителите не само с остроумието на находчивия и справедлив герой, но и с действията и решенията на всички, които го заобикалят. Това, че обществото променя ситуациите, че всички ние не бива и няма как да сме само наблюдатели в приказката на Хитър Петър, е една малка част от поуката в тази съвременна притча, а цялата…. За първи път ще бъде представена на ямболска сцена на 23 март от 19:00 часа в залата на община Ямбол.

            Постановката на „Хитър Петър“ на ямболския театър е дело на Вълчо Янев. Сценограф е Недко Данев, а по костюмите работи Александрина Игнатова.

            В спектакъла участват Георги Караиванов, Петя Бойчева, Мария Панайотова, Атанас Жеков, Георги Ружичка, Димитър Димитров, Волен Митев и Вълчо Янев.