Футболен турнир „Роза-2023“ се проведе на стадиона в село Роза

Футболен турнир „Роза-2023“ бе поредното събитие в село Роза, организирано от Сдружение „Роза-2022“ през това лято. Припомняме, че хората от сдружението проведоха редица мероприятия, сред които благотворителен концерт, две дискотеки на открито и детски празник в парка на селото.

Приятелския футболен турнир, включи четири отбора – Роза, Веселиново, Скалица и Генерал Инзово. Той бе съпътстван и от активности за децата, които заедно със своите родители наблюдаваха футболните срещи.

Организаторите на проявата се погрижиха да създадат комфорт на всички присъстващи с вкусни сандвичи и напитки. Специален телевизор показваше резултатите, голмайсторите и класирането след всеки кръг на състезанието. Различни игри, сред които целене на балони със стрелички, целене на кутии с топка и петанк, бяха част от забавленията около централните игрища, с които десетки малчугани се занимаваха.

На първа позиция в класирането завърши отборът на Веселиново. Красимир Стефанов, футболист от същия отбор, грабна приза за голмайстор на турнира.

Втори останаха състезателите на Скалица, които имаха честта да разполагат и с най-добрия вратар на турнира – Михаил Минев.

Третото място бе отредено за домакините и организаторите от село Роза, а четвърти завършиха момчетата на Генерал Инзово.

От Сдружение „Роза-2022“ се надяват този тип мероприятия да продължат и в бъдеще, защото родното им село Роза и неговите жители го заслужават.