Форум-театър на тема „Погрешен избор“ бе представен в Ямбол

Младежка формация от Ямбол заедно с театър „Цвете“ представи форум-театъра „Погрешен избор“ в голямата зала на Община Ямбол. Това бе второ по рода си събитие в родния град.

Организатори на проявата са Община Ямбол, Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Превантивно информационен център Ямбол и столичният театър „Цвете“.

Младите хора бяха приветствани от заместник-кмета Енчо Керязов и председателя на Общинския съвет Антон Шиков. 

Представлението е финализиращо събитие по Проект “Нова Нагласа”, който се реализира от Театър “Цвете” с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта чрез Национална програма за изпълнение на младежки дейности по член 10А от Закона за хазарта. Участие в дейностите по проекта взеха и представители на Младежки парламент-Ямбол.

В главните роли във форум-театъра влязоха младежите от Ямбол Анджелина Динева, Габриела Банкова, Денис Стойнев, Виктор Матев, Пресиян Павлов, Василена Йорданова, Дейвид Георгиев, Марио Желев и Антонио Топалов. Със съдействието на Пресиян Бочуков те представиха история за момичета, които тръгват на път импулсивно с напълно непознати. Публиката, от своя страна, се включи в действието на пиесата, като предложи нови варианти за различни сцени или финал.

След събитието, на кръгла маса, бяха представени резултатите от проекта, като общото мнение на включилите се в обсъждането бе, че такива мероприятия са полезни за подрастващите и трябва да бъдат прилагани още повече в тяхното ежедневие.