Фолклорен ансамбъл „Тунджа“ защити достойно професионалния си статут

Фолклорен ансамбъл “Тунджа“ се представи достойно на Националните празници на професионалното фолклорно изкуство, които се провеждат в Пазарджик, и са единственият национален форум за професионално музикално и танцово изкуство.
Тунджанският професионален фолклорен ансамбъл се изяви на сцената на Драматично-куклен театър „Константин Величков“ – Пазарджик на 5 септември с концерт – спектакъла „От извора“ и предизвика бурните аплодисменти на пазарджишката публика.
Гости на тяхното представяне бяха председателят на Общински съвет „Тунджа“ Нели Славова и зам.-кметът на община „Тунджа“ Димитър Димитров.
След продължилия над 1 час концерт, главният художествен ръководител и хореограф на Ансамбъла Петър Димитров благодари на община „Тунджа“ за подкрепата и че винаги е с тях на този престижен професионален форум, благодари и на ръководителя на Ансамбъла за народни песни и танци Пазарджик Атанас Чолаков и на община Пазарджик за организацията. Той подчерта, че не благодари на медиите, защото ги няма да отразят събитието, и не благодари на Министерство на културата, че нямат представител, макар да подкрепят финансово празниците.
На 6 септември Фолклорен ансамбъл “Тунджа“ изнесе и празничния концерт в центъра на гр. Пазарджик, посветен на Съединението.
В Осмото издание на Националните празници на професионалното фолклорно изкуство в гр. Пазарджик, което продължава до 10 септември, се изявяват 14 професионални ансамбъла с участието на над 700 изпълнители.
През тази година Фолклорен ансамбъл „Тунджа“ навършва 50 г. професионална дейност. В неговата 68-годишна история, той е носител на най-престижните национални отличия и на множество награди от международни конкурси.