Финални занятия на лятното училище по плуване

На 20 юли 2022г., с демонстративни занятия завърши обучението на първите 24 деца на възраст 7-11 години, включени във ваканционния проект „Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм” на БЧК – Ямбол.

        Разпределени в две групи, финалните занятия за децата протекоха в няколко етапа.

        През първият етап бе направен задължителният инструктаж за безопасно провеждане.

        През вторият етап, с помощта на своите треньори, малките възпитаници влязоха в ролята „Специалисти по водна безопасност“ и демонстрираха знания, свързани с правилата за безопасно поведение и контактуване с водата в къщи, на плувния басейн, на плажа. 

        През третият етап под формата на състезателни игри, децата умело демонстрираха усвоените плувни стилове със и без помощни средства.

        За своето старание всички деца получиха грамоти, стикери, образователни книжки „Приятели с водата“, брошури и сладки изкушения с логото на „Водноспасителната служба“ на БЧК.

        Специални награди – плувни очила на SPEEDO, световен лидер в производството на плувни артикули, предоставени от Дирекция „Водноспасителната служба“ на БЧК, получиха деца за следните категории: „Най-голям напредък в плувните умения“ и „Най-голямо старание по време на занятията“.

        Предстои провеждането на финални занятия за 48 деца, стартирали поетапно своето.

        За дванадесета поредна година Ямболската червенокръстка организация осъществява „Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм“ за най-малките. Основната цел е изграждане на начални плувни умения и формиране на безопасно поведение във и около водата, за намаляване на риска от водни инциденти сред деца, чрез включването им в обучение по усвояване на основни плувни техники, начини за оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент и елементарни способи за оказване на първа помощ при удавяне.

        Ямболската червенокръстка организация изразява искрена благодарност за високия професионализъм и отговорно отношение на Боян Бонев, треньор и Адриана Желева, воден спасител, които за пореден път спечелиха любовта на децата и ги научиха на много полезни неща за тяхната безопасност.

 

 

 

                                                       ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК-ЯМБОЛ