Финален кръг на Националната боксова лига

На нарочна пресконференция в община „Тунджа”, на 14 ноември 2017 г., кметът Георги Георгиев сърдечно приветства членът на Управителния съвет на БФБ Атанас Николов, треньорът на боксов клуб „Априлец“, с. Бояджик – Димитър Мутафов и братята Катин, Даниел и Боян Асенови.

Те представиха финалния кръг на Националната боксова лига, който ще се проведе от 18.30 часа на 24 ноември в зала „Диана“, гр. Ямбол. Входът за всички желаещи да се насладят на общо 12 двубоя, ще бъде свободен.

През тази година Българската федерация по бокс организира нов формат състезание, в което ще участват първите четирима от ранглистата за годината за всяка категория, условно разпределени в четири отбора – Ханове, Лъвове, Вълци и Багатури.

Братята Асенови също ще вземат участие в състезанието, като за тях то е последно на боксовия ринг за тази година. Даниел и Боян ще се състезават в категория 56 кг., а Катин в категория 60 килограма.

Организатор на турнира е Българската федерация по бокс, със съдействието на Община „Тунджа“.

За всички участници в турнира са предвидени като награди парични премии от организатора.

Целта на състезанието е да се развива, утвърждава и популяризира практикуването на българския бокс, както и физическата култура и спорта като цяло на гражданите от всички възрасти.