Факултет “Техника и технологии” – Ямбол откри Академичната 2022/23 година

Ректорското ръководство на Тракийския университет присъства на Официалното откриване на Академичната година във Факултет “Техника и технологии” – гр. Ямбол.
Специален гост на празника беше зам.- кмета на Община Ямбол г-н Енчо Керязов.
Ректорът на Тракийски университет доц. д-р Добри Ярков и деканът на Факултет “Техника и технологии” доц. д-р Ваня Стойкова поздравиха първокурсниците и им пожелаха успешна учебна година. Те връчиха лично студентските книжки и подаръци на студентите, приети с най-висок бал по всички специалности.
Беше спазена и университетската традиция за връчване на “Ключа на знанието” от неговия досегашен носител Диляна Георгиева на първокурсничката Пена Карапеева по време на Тържественото откриване на Академичната учебна година.
За доброто настроение на присъстващите се погрижиха млади таланти от гр. Ямбол: изпълнители на поп и рок пеене Стилияна Илиева и Мария Иванова от Общински детски комплекс с ръководител г-жа Паулина Павлова. Присъстващи имаха възможност да се насладят и на танц румба в изпълнение на Елена Калчева от Клуб по спортни и латино танци “Тандем” с ръководител Георги Найденов – председател на Българска федерация по спортни танци и студент в специалност “Дизайн, технологии и мениджмънт на модната индустрия” във Факултет “Техника и технологии” – гр. Ямбол.
Над 200 студенти в ОКС „бакалавър“, обучаващи се в 8 специалности – редовна и задочна форма, ще прекрачат тази година за първи път прага на Факултет “Техника и технологии”.
До края на месец септември продължава подаването на документи за магистърските програми. Желаещите могат да се регистрират онлайн или на място всеки работен ден от 8 до 16:30 в сградата на Тракийски университет в Студентски град, Стара Загора (Западен вход), както и във Факултет „Техника и технологии“-гр. Ямбол (ул. „Граф Игнатиев“ № 38).