Факултет „Техника и технологии“ откри новата академична година

На тържествена церемония  ректорът на Тракийски университет – проф. д-р Добри Ярков, откри новата 2023/2024 учебна година във Факултет „Техника и технологи“ – Ямбол.
„Добре дошли в нашето голямо академично семейство на всички първокурсници и благодаря, че избрахте Тракийски университет и Факултет „Техника и технологии“ , че избрахте да останете да учат и живеят в България!“- каза проф. Ярков в приветственото си слово. „Това е правилен избор, защото нашият университет е един от най-бързо развиващите се иновативни университети в страната, така че можете да се гордеете, че учите при нас. Благодаря Ви и на добър час!“
Над 200 първокурсници прекрачват тази година прага на ямболското подразделение на Тракийски университет. Към настоящия момент във факултета учат над 700 студенти в 8 бакалавърски, 15 магистърски и 9 акредитирани докторски програми.
„Щастливи и развълнувани сме всички днес, защото нашият факултет отваря за поредна година вратите си за Вас – нашите студенти от специалностите „Автотранспортна и земеделска техника“, „Дизайн, технологии и мениджмънт на модната индустрия“, „Автоматика и компютърни системи“,„Електротехника“, „Компютърни системи и комуникации“, „Топло – и газоснабдяване“, „Индустриално инженерство“ и „Технология на храните“. – заяви доц. Ваня Стойкова, декан на Факултет „Техника и технологии“ и пожела на всички преподаватели и студенти на попътен вятър.
На събитието присъстваха още зам.-областният управител на Област Ямбол – г- н Николай Костадинов председателят на Общински съвет – Ямбол, г-н Антон Шиков, както и ректорското ръководство на Тракийски университет.
Първокурсничката по специалност „Технология на храните“ – Мария Чамова, приета с най-висок бал във факултета, получи „Ключът на знанието“ от предишния му пазител – Пена Карапеева, с тържественото обещание от името на всички новопостъпили да го пази за следващите випуски на своята алма-матер.
В края на церемонията ректорът на Тракийски университет връчи лично студентските книжки на осем развълнувани първокурсници, приети с най-висок успех във всяка от специалностите тази година и им пожела на добър час. Тържественият ден приключи с вихреното изпълнение на фолклорна формация „Перуника“ и цветни балони, полетели в небето с пожелания за успешна нова учебна година.