Учител от Ямбол печели престижната награда ”ПРОФ. Д-Р ПЕТЕР ФИШЕР- АПЕЛТ”

За първи път учител от Ямбол печели престижната награда ”ПРОФ. Д-Р ПЕТЕР ФИШЕР- АПЕЛТ” за постижение на учители в хуманитарната област по български език и литература на Международната фондация „Св.св. Кирил и Методий”
С това високо отличие е наградена г-жа Маргарита Турлакова – старши учител по български език и литература в ОУ „Любен Каравелов”- Ямбол, за високи постижения в хуманитарната област и мисионерската ѝ работа като учител.
Г-жа Турлакова участва в Националния конкурс, в който се номинират учители по български език и литература, преподаващи в училища, които имат ученици, класирани на призови места в Националния кръг на олимпиадата по български език и литература. След предварителния първи кръг (по документи) тя бе допусната с още петима преподаватели от страната до втори кръг – интервю пред Комисия, в чиито състав се включват представители на Фондацията, представители от Министерството на образованието и науката, от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, от отделите по образование на посолствата на Федерална република Германия и на Кралство Испания.
Наградата бе връчена на 18 май 2024г. лично от проф. д-р Петер Фишер- Апелт по време на заседание на Управителния съвет в сградата на Фондацията. На награждаването бе поканена и г-жа Алексиева – директор на ОУ „Л.Каравелов”.
Наградата е в размер на 1200 лв. и 200 лв. за учебно – помощна литература за библиотеката на училището, в което преподава.