Училищен празник в село Роза

Горещ беше 24 април в ОУ „Св. Паисий Хилендарски” с. Роза. Горещ откъм емоции, настроение и безброй детски усмивки. „На празник в училище”- събитието е по проект „Хоризонти – чрез образователна интеграция към пълноценна социализация в малките населени места от селски тип“.
В двора на училището се забавляваха деца, учители, родители. Усмихнати и доволни са най-малките. Светят им личицата. Радостта се усеща във въздуха.


Празничният маратон стартира с много музика, песни, танци, игри, творчески и арт ателиета, занимания по групи, спортни дейности. Една след друга следват игрите-интересни и напрегнати. Тайфунът с нежно име Велика Видева избухна като ураган пред можещите и знаещи ученици на село Роза. Детската аудитория беше хипнотизирана от енергичността, неизчерпаемостта и желанието да се слееш с неподправените, но истински емоции на малчуганите – днес, тук и сега!
С много ентусиазъм и артистичност участниците от творческо ателие „Театър” показаха няколко от своите най-добри драматизации, под неуморното ръководството на Г. Минчева. За желаещите да рисуват бяха подготвени два огромни статива. Всеки ученик сложи отпечатък от ръката си, като символ на единството и многообразието. Родителите достойно се включиха в предвидените игри и показаха, че не са забравили детското в себе си. Раздадените подаръци допълнително стимулираха участниците. Празникът завърши с традиционно българско хоро.
Дълъг и напрегнат ден, изпълнен с толкова много изяви, но всички са доволни от добре свършената работа. Усмихнати и щастливи се разделихме с пожелания за хубави празници и нови срещи.
Това беше само един празничен ден из живота на Основно училище „ Св. Паисий Хилендарски” с. Роза, а толкова много означава, когато носи радост и добро настроение на всички – ученици, родители и учители, защото в Роза сме едно цяло: можем, знаем, искаме.

 

Текст и снимки: ОУ „Св. Паисий Хилендарски“