Ученици обсъдиха с кмета Валентин Ревански бъдещите проекти за младите хора в Ямбол

Единадесетокласници от Средно училище „Климент Охридски“ и тяхната преподавателка по „Обществени науки и гражданско образование“ Соня Недева гостуваха на Община Ямбол. Те бяха посрещнати от кмета Валентин Ревански. Бъдещето на Младежкия дом, идеите за развитие на Линейния парк в Ямбол, на парк „Боровец“ и други обекти в града бяха темите, за които младите хора пожелаха да научат повече от кмета. В непринуден разговор те споделиха, че имат желание да завършат висше образование – като прависти, като художници, но и да се върнат и да работят за родния си град.

„За един ръководител, независимо дали е в частната сфера, или в обществения живот, няма почивен ден, няма болнични, няма отпуск. Изключително важно е също да подбере и правилен екип. Някои смятат, че с повече хора се върши повече работа. Това съвсем не е така. Когато един човек иска да работи, той го прави! Важно е също и добре да премисли всеки свой проект предварително, за да го реализира по най-добрия начин.“, каза кметът Валентин Ревански, споделяйки личния си опит като предприемач, а след това и като ръководител на общинската администрация.

Кметът на община Ямбол допълни, че е възхитен от витражите, които е видял в Средно училище „Климент Охридски“ и предложи на учениците да организират свои изложби, в това число и благотворителни, на открито, за да може повече граждани да видят таланта им.  

При посещението си в община Ямбол единадесетокласниците имаха възможността да се запознаят отблизо с дейността на различните дирекции и с услугите, които предоставя администрацията.