Успешен четвърти сезон на летния филмов фестивал в Ямбол

При изключително голям интерес премина летния филмов фестивал в Ямбол. Хиляди зрители гледаха култовитe ленти, които се въртяха в лятното кино в града.

За четвърта поредна година жителите и гостите на Ямбол имаха възможността да гледат безплатни прожекции на филми през целия ваканционен сезон. Летният филмов маратон започна от 1 юли и в продължение на 10 поредни съботи представи селекция на заглавия от последните издания на София филм фест с наградени и номинирани филми от престижни международни кино фестивали.

Лятното кино в Ямбол изненада тази година зрителите и с ново предизвикателство – селекция от едни от най-добрите български филми. Прожекциите предложиха в петъчните вечери незабравими емоции с обичаните златни класики, носещи спомени на поколения българи.

 Лятното кино бе възстановено от община Ямбол през 2014 година след десетилетия на забвение. След четири поредни успешни сезона, лятното кино отново е неизменна част от културния живот в града. Тазгодишната специална селекция от български и чуждестранни заглавия постигна целта си да донесе наслада на почитателите на седмото изкуство и да провокира допълнителен интерес към качествени филмови продукции.