Успешен финал на ученическите спортни игри в община „Тунджа”

На 31 януари 2017 година, от 9.30 часа, във физкултурния салон на основно училище „Св. Св. Кирил и Методий”, с. Дражево, се проведоха общинските ученически спортни игри по тенис на маса – последно състезание от първия етап на Националния спортен календар на МОН за ученици.

Участие взеха 10 отбора момичета и момчета от училищата на селата Скалица, Веселиново и Дражево. Те се състезаваха в две възрастови групи – V-VІІ клас и VІІІ-Х клас.

            След многото оспорвани срещи, бяха постигнати следните резултати:

            При момчетата V-VІІ кл. първи се класираха тенисистите от СУ „Св. Паисий Хилендарски”, с. Скалица, следвани от учениците на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, с. Веселиново. Трето място завоюваха представителите на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, с. Дражево.

            Много оспорвани срещи се изиграха и при момчетата от другата възрастова група – VІІІ-Х клас.

            Тук отново по-висока класа показаха тенисистите от СУ „Св. Паисий Хилендарски”, с. Скалица и заслужено спечелиха първо място. На второ място са участниците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, с. Дражево, а трети се класира отбора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, с. Веселиново.

            При момичетата от възрастовите групи V-VІІ и VIII-X клас най-добре се представиха отборите от училището в с. Скалица. Те завоюваха първо място в двете възрастови групи. Второто място остана за отборите на ученичките от с. Веселиново.

            Всички отбори получиха купи, грамоти и награди, осигурени от община „Тунджа”.

            Класиралите се на първо място в общинския кръг ще вземат участие в областното първенство по тенис на маса.