Уникална наздравица с „Балар“ и „Омая“

 Вино за ценители. Така най-добре може да се определи всяка една от бутилките на Бутикова изба „Балар” , с. Скалица. В това се увериха и гостите на поредната „наздравица” в магазин за вино „Омая”. В месеца на любовта и виното собствениците на магазина спазиха традицията и представиха още един от изявените винопроизводители в областта.

    „Мускат Отонел” реколта 2017 беше първото вино, което опитаха присъстващите на „Наздравица с винарна „Балар”. „Вината ни са с плътен, хармоничен и богат вкус, който впечатлява с кадифената си мекота и топлина”, представи избата технологът Диана Стоянова. Макар и отскоро на пазара вината на „Балар” вече печелят аплодисментите на ценителите, защото имат свой стил. Червено, бяло или розе все по-често присъстват на трапезите не само в областта, но и в страната и чужбина.

 

    С любезното съдействие на домакините от магазин „Омая” един от управителите на изба „Балар”  Димитър Върбанов представи най-голямата си гордост – първото в света витализирано/озвучено/  вино. Произведено от лозя, израсли в магнетичното подножие на Манастирските възвишения, виното съзрява под звуците на безсмъртните произведения на Бетовен. Бутилките са с платинено покритие, а то има уникални качества и съчетава в себе си букет от аромати и вкусове. Предстои тази технология да бъде патентована, сподели още Димитър Върбанов. 

     В уютната обстановка на магазин „Омая” вината на „Балар” заемат достойно мястото си. Всеки, който иска да се наслади на превъзходния им вкус може да си закупи  бутилка от лимитираните серии на избата и да направи всеки свой празник неповторим.