Уикенд с Лятно кино- Ямбол и филмите „Тримата от запаса“ и „Джебчии“

Този петък Лятно кино- Ямбол ще ни зарадва с любим на поколения българи  филм „Тримата от запаса“. На 26-ти юли, от 21:00 часа ще бъде излъчена лентата от 1971г. с режисьор Зако Хеския и оператор  Христо Вълчанов. В главните роли са актьорите: Георги Парцалев, Никола Анастасов и Кирил Господинов.

Това е филм за трима наскоро мобилизирани български войници, изпратени през пролетта на 1945г. към фронтовата линия, където Първата българска армия води боеве за освобождаването на Унгария от хитлеристите. Будещи смях и съжаление у командирите и ротата, Иван, Спиро и Пейо се оказват абсолютно неподготвени за предстоящите битки.  Командирът е готов да ги върне в България, но тримата остават до драматичния миг на едно вражеско нападение, което ще ги промени изцяло. Изправени пред лицето на войната и нейната жестокост те се превръщат в истински войници и герои.

В събота- 27 юли в 21:00 часа поредицата от филми на София Филм Фест продължава с лентата „Джебчии“. Филмовата вечер предлага среща със стоплящия сърцата хит от Кан’18 и носител на „Златна Палма“ – „Джебчии“ на японския кино-майстор Хирокадзу Корееда. След една от „специалните“ си акции из магазините, Осаму и неговият син откриват малко момиченце, зъзнещо в студа. Първоначално жената на Осаму отказва да приюти момиченцето, но се съгласява да се грижи за малката, след като разбира с какви трудности се сблъсква ежедневно. Въпреки че семейството е бедно и едва изкарва пари за прехраната си чрез дребни кражби, то е щастливо заедно, докато един неочакван инцидент не разкрива тайни, които ще подложат на изпитание семейните връзки…

Подробна информация за програмата на Лятното кино – Ямбол `2019 – на страницата на община Ямбол: www.yambol.bg.