Уикенд на награди за членове на Ямболската фотографска общност

В събота в Пловдив Стефан Каменов получи Почетна лента от престижния конкурс „Фотоакадемика“. Фотографията му „Портрет на дядо Анко в неговата работилница“ е отличена в раздела „Репортажна фотография“, а в изложбената селекция са включени още две негови снимки. Изложбата може да се разгледа до 5-и юли в пловдивския Дом на културата „Борис Христов“.
В неделя пък Денислав Стойчев бе награден с Първо място в раздела „Фотография“ на конкурса за социално ангажирано изкуство „Граждански будилник“. Фотоисторията му за работата на доброволците в Центъра за подкрепа на украинските бежанци във Варна получава най-висока оценка от журито. Изложбата „Граждански будилник“ предстои да излезе на открито в градинката пред Народния театър „Иван Вазов“ в София.
Стефан Каменов и Денислав Стойчев са сред най-продуктивните ЯФО-вци. По-рано тази година Денислав Стойчев участва в колективната изложба за млади съвременни артисти „АРТ СТАРТ 2022“, курирана от Весела Ножарова и Стефка Цанева, в галерията Credo Bonum и залата на Гьоте-институт в София. Негови работи намират място в лимитираното издание (#8) на Eyeshot за българската стрийт фотографска сцена, публикувано тази пролет като NFT и принт, както и в последния брой №53 на френското списание Fisheye (#53).
Стефан Каменов през май осъществи изложбата „Българските букви“ в „Безистена“ в Ямбол по случай Деня на Св. Св. Кирил и Методий. За изложбата творецът съчетава цианотипия и типография, а в рамките на работилница посвети и деца в алтернативния фотографски процес. Стефан Каменов е и единственият представител на фотографското изкуство на изложбата „Светлината“, открита миналата седмица в ХГ „Жорж Папазов“ в Ямбол.
 
Снимки: Любомир Аргиров („Фотоакадемика“) и Тихомира Методиева – Тихич („Граждански будилник“)