Тържествено бяха връчени наградите за медицина в Ямбол

В зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“ се състоя церемонията по връчване на наградите на Община Ямбол по повод 7 април – Световен ден на здравето.

В словото си кметът на Ямбол благодари на медицинските работници за това, че са останали в България, за да упражняват своята хуманна професия: „Вашата мисия е отговорна, трудна и благородна!  Достойно е, че сте се посветили на призванието да спасявате човешки животи и да пазите здравето на хората, загърбвайки Вашите лични грижи и проблеми. Пожелавам Ви да успеете да предадете опита си и на Вашите по-млади колеги и специализанти, да им помагате и да бъдете до тях, докато се учат.“

Отличените от специализираната комисия медицински работници бяха единадесет.

Д-р Антон Ковачев, началник на Отделението по образна диагностика в Многопрофилна болница за активно лечение „Свети Пантелеймон“ – Ямбол, получи наградата на името на Хипократ за високи постижения и принос в областта на хуманната медицина от кмета на община Ямбол Валентин Ревански.

Председателят на Общинския съвет Антон Шиков връчи отличието „Анка Александрова“ на Даниела Великова, медицинска сестра в Спешно отделение на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ – Ямбол, за изключителен принос в областта на здравеопазването.

Девет медицински работници бяха удостоени с Почетен знак „Герб на Община Ямбол“: стоматолозите д-р Гинка Господинова, д-р Недка Банчева и д-р Христо Желев, д-р Пенка Димитрова – началник на Отделение по неонатология в МБАЛ „Св. Пантелеймон“, д-р Веселин Цонев – началник на Спешно отделение в МБАЛ „Св. Пантелеймон“, д-р Владислав Влаев – лекар в Отделение по ортопедия и травматология в МБАЛ „Св. Пантелеймон“, Маргарита Димитрова Танева – старша медицинска сестра на Пневмофтизиатрично отделение в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ – Ямбол, Ангелина Динкова Колева – рентгенов лаборант в ДКЦ №1 – Ямбол, Пеньо Марков Петров – фелдшер в Центъра по спешна медицинска помощ – Ямбол.

Церемонията беше обогатена от творби на Йохан Себастиан Бах, изпълнени от талантливите музиканти от Камерен оркестър „Дианополис“ Красимира Султанова /концертмайстор и първа цигулка/ и Мария Славова /орган/, както и от любими български песни, изпети от певицата Пламена Ангелова, школувала гласа си в страната и в чужбина.