Тържествени литургии и Великденски дарове за празниците в Община Болярово

С много настроение и творчество започнаха проявите в община Болярово по повод предстоящите Лазаровден, Цветница и Великден.
Празниците са повод и за поредните благотворителни инициативи. На 13 април всички потребители от деветте социални услуги и децата от детска градина „Здравец“ ще получат по традиция подаръци за Възкресение Христово от кмета на община Болярово Христо Христов.
На 8 април благотворителна акция организират феновете на „Левски“ от Болярово и Бургас. Те ще раздадат дарове на възрастни хора от Болярово, Стефан Караджово, Голямо Крушево и Воден.
Благотворителен базар с ръчно изработени декоративни Великденски яйца организираха учениците от Средно училище „Д-р Петър Берон“ преди да излязат в пролетна ваканция.
На Лазаровден – 8 април, малките лазарки към НЧ „Възраждане-1912“ – гр. Болярово и НЧ „Н.Й. Вапцаров-1930“ – с. Попово ще пресъздадат съхранения от техните майки и баби традиционен за този ден ритуал лазаруване.
Цветница и Великден ще бъдат тържествено посрещнати в православния храм „Св. вмчк Димитрий“ в Болярово. На 9 април, неделя, от 9 часа отец Дамян ще отслужи тържествена литургия и ще освети върбовите клонки, които всеки ще има възможност да отнесе у дома за здраве и благополучие на семейството.
Тържествената Великденска литургия в храм „Св. вмчк Димитрий“ в Болярово ще започне на 13 април, Възкресение Христово, от 9 часа, а след нея отец Дамян ще отслужи тържествена литургия и в храма „Свети Георги“ в село Воден.
Храмовете във всички села на община Болярово ще бъдат отворени от кметските наместници на Великден, за да може всеки жител и гост да влезе и да си запали свещичка за здраве.
Празнични прояви са организирани в града и в селата на община Болярово и по време на Страстната седмица.
На Велики вторник, 11 април, в детска градина „Здравец“ в Болярово организират весел празник с много песни и стихове за Великден и неговата символика.
На Велики четвъртък, 13 април, потребителите на всички социални заведения на общината ще се включат в организираните „семейни“ ритуали по боядисването на Великденски яйца.
Общоселски веселия и боядисване на яйца организират и НЧ „Н.Й.Вапцаров 1930“ с.Попово, НЧ „Просвета 1927“ с. Голямо Крушево, НЧ „Стефан Караджа 1904“ с.Стефан Караджово, НЧ „Светлина 1928“ с.Мамарчево и НЧ „Ана Маймункова 1894“ с.Воден.