Турнир по утринна гимнастика „Ямбол ’22“ инициатива „Спортувай с президента!“

sdr

В Ямбол се проведе първото издание на Турнир по утринна гимнастика „Ямбол ’22“ инициативата „Спортувай с президента!“. В спортния празник, организиран от Община Ямбол се включиха 500 ученика от област Ямбол, Сливен и Бургас. Целта на празника беше популяризиране на спорта и здравословния начин на живот, като алтернативи в свободното време на деца и младежи.
Доброволците на БМЧК-Ямбол взеха участие в инициативата и направиха демонстрация по оказване на първа долекарска помощ. Доброволците заедно с медицинско лице бяха разположени на специален пункт, обозначен със знака на БЧК и имаха готовност при нужда да помогнат, като окажат първа психологична помощ и първа помощ на участниците.
Президентът на Република България, Румен Радев и кметът на община Ямбол, Валентин Ревански откриха двете инициативи, заместник-кметът на Община Ямбол, Енчо Керязов разясни регламента на състезателните игри.
Заместник-министъра на младежта и спорта, Петър Георгиев също поздрави участниците в инициативите и представи журито на турнира в лицето на: Нешка Робева, Маргарита Моллова и Милена Търничкова.
Президентът на Република България връчи лично награди на всички отличени отбори в състезанието, след което разговаря и се снима с партньори, участници и граждани в спортната инициатива.

 


Секретариат на Областния съвет на БЧК-Ямбол

 

dig