„Тунджа може“

В края на месец ноември бяха предадени 552 килограма капачки за рециклиране, събрани за благотворителната кампания „Тунджа може“. За периода от 6 месеца за кампанията са събрани общо 1639 килограма капачки на стойност 491,90 лева. В този период бяха организирани две благотворителни обществени инициативи от читалищата и пенсионерските клубове, едната в село Генерал Инзово на празника на традициите – „Модата се мени фолклора остава“, който се проведе на 23 юни, и в село Безмер на младежкия фестивал „Тунджа творчество и иновации“, която се проведе на 1 септември.

Събраните средства от двете благотворителни инициативи, са на обща стойност 691,20 лева. За половин година кампанията получи голяма подкрепа и изключителен интерес от хора от всякаква възраст, от много детски градини, училища, фирми, кметства, читалища, пенсионерски клубове и жители на община „Тунджа“ и други населени места.

Има толкова много хора, които дариха капачки за кампанията, на които искаме да кажем едно огромно Благодаря. Надяваме се тази активност да продължи за да достигнем по-бързо до нашата благотворителна цел, а тя е да помогнем за  закупуването на нови мобилни ЕКГ апарати за спешните центрове в селата Тенево и Скалица.