ТУНДЖА МОЖЕ – една кауза, която обединява общности

Кампанията „Тунджа може“- 5 тона съпричастност от и за хората на общината

    На 21 септември 2019 г. беше финалът на благотворителната кампания за събиране на пластмасови капачки „Тунджа може“. В село Безмер на младежкия фестивал „Тунджа -творчество и иновации”, община „Тунджа“ дари Мобилните електрокардиографи на спешните центрове в селата Скалица и Тенево.

    За периода от стартиране на кампанията 21 май 2018 г., до обявения финал през месец септември 2019 г. са събрани общо 5 тона капачки. Това не са просто капачки, това е израза на доверие на всички, които се включват в кампанията. За това количество са допринесли хора от всякаква възраст, от много детски градини, училища, фирми, кметства, читалища, пенсионерски клубове и жители на община „Тунджа“, както и други населени места.

    За този период се организираха и две благотворителни обществени инициативи, които се проведоха през 2018 г. съвместно с читалищата и пенсионерските клубове. В село Генерал Инзово празника на традициите – „Модата се мени, фолклорът остава“, и в село Безмер младежкия фестивал „Тунджа творчество и иновации“.

    Закупуването на ЕКГ апаратите нямаше да е факт без финансовата подкрепата и на фирмите „Ексклузив-Калин“ и „Афиа“.  

     Големият смисъл на тази инициатива беше да провокира общата съпричастност, без значение на възраст, материално положение, социален статус. По този начин всички, които се включиха в кампанията имаха възможност да обединят усилията си в името на най-голямата ценност- здравето.