Тунджански литературни дни в село Овчи кладенец

Музикално-поетичен спектакъл с поезията на Иванка Тонева и Илко Капелев се проведе в с. Овчи кладенец, община „Тунджа“. Той даде вълнуващо начало на  Тунджанските литературни дни – част от проявите, посветени на Деня на община „Тунджа” – 22 април.

През годините, по традиция,  селото многократно е домакин на  подобни събития,  но тази среща успя да разчупи утвърдените формати на провежданите литературни вечери.

В уютната атмосфера на Пенсионерския клуб, поздрав към всички бе изпълнението на Мъжката певческа група „Дядо пее“. След тях, на фона на тихия, но прочувствен звук на кавала, поетесите Ваня Велева и Таня Хаджидимитрова рецитираха стихове на Иванка Тонева и Илко Капелев, а авторите също представиха свои произведения.

„Различен, хубав старт на Тунджанските литературни дни…“, така определи литературната среща  Тенко Тенев, председател на Дружество на писателите – Ямбол. Впечатления от срещата сподели и Димитър Бечев- директор на Регионална библиотека- гр. Ямбол, а Динко Динев, кмет на с. Овчи кладенец, връчи поздравителни адреси на Иванка Товена и Илко Капелев.

Музикално-поетичният спектакъл се превърна в един истински празник и среща с приятели, която приключи с много хора и веселие.