Три изложби в ХГ „Жорж Папазов“

В залите на Художествена галерия „Жорж Папазов“ – Ямбол ще бъдат открити три изложби, част от програмата на XX Международен маскараден фестивал „Кукерландия“ 2019, Ямбол:

Фото изложба „Човешката участ“–  проф. Цочо Бояджиев и Николай Трейман

            През 2006 г. се заражда едно сърдечно приятелство между Николай Трейман и Цочо Бояджиев, между фотографията и философията. Вече повече от 12 години двамата ежеседмично пътуват, снимат, мислят и говорят за уловените и неуловими образи, реализират изложби, поставят началото на курсове, издават албуми, инициират появата на библиотека „Фо“, организират семинари и стават главни герои в два отделни филма от поредицата „Умно село“ на БНТ.


            Съвместната им изложба представя сборна колекция от трилогията за пътя, дома и участта на човека.


            Експозицията ще бъде открита на 1 март (петък), от 17.00 часа, в Художествена галерия „Жорж Папазов“ – Ямбол. Тя е част от няколкогодишна традиция, при която членове на журито на Фото конкурс „Кукерландия“ представят изложба от свои фотоси.

15-та Международна фото изложба-конкурс „Кукерландия“ 2019

            Община Ямбол, ОП „Туризъм и култура“ – Ямбол, Сдружение „Ямболска фотографска общност“ и Художествена галерия „Жорж Папазов“ – Ямбол представят Петнадесетата по ред международна фотографска изложба – конкурс „Кукерландия“.

Всички постъпили фотографии, както и селекцията от 40-те избрани за експозицията, могат да бъдат разгледани на сайта: www.kukerlandia.com, в рубриката „Фотоконкурс“.

            На откриването тазгодишното издание на фотографското събитие на 2 март, събота, от 13.00 часа в Художествена галерия „Жорж Папазов“ ще бъдат обявени резултатите от конкурса и връчени наградите на победителите. Експозицията ще може да бъде видяна до 30 март.

Художествена изложба „Кукерска магия“

            По време на XX Международен маскараден фестивал „Кукерландия“ 2019 Община Ямбол и ХГ „Жорж Папазов“ – Ямбол ще представят изложбата „Кукерска магия“ с творби на съвременни художници, които са изкушени от кукерската тематика.

            Всеки творец съпреживява по различен начин срещата си с традицията и верен на своя почерк ни въвежда в уникалния си авторски прочит. „Кукерска магия“ представя различни творчески интерпретации на темата, наситени с багри и движение. Тя е своеобразен пъстър калейдоскоп на кукерските традиции.

            Експозицията ще бъде открита в  събота, 3 март 2019, от 13.00 часа, в ХГ „Жорж Папазов“ – Ямбол и ще може да бъде видяна до 30 март.