Трети урок на УНИЦЕФ в село Ботево

Урок на УНИЦЕФ проведохме в село Ботево. Участваха деца от І до ІV клас на ОУ „Христо Ботев”.

С беседа, презентации и филмчета на УНИЦЕФ запознахме учениците с проблемите, които стоят пред децата по света – мир  и справедливост; бедност; здраве; качествено образование; привилегията да посещаваш училище.

Според изискванията на урока подготвихме  декларации за използване на фотографско изображение.

  Глобалната инициатива на УНИЦЕФ „Най-големият урок”, се провежда за втора поредна година в стотици  училища от цяла България, с цел да информира и призове за превръщането в един по-добър свят. Фокусирането на образователните материали на УНИЦЕФ България за учители и ученици са следните глобални цели: Изкореняване на бедността; Добро здраве; Качествено образование; Равенство между половете;  Иновации и приобщаваща инфраструктура; Намаляване на неравенствата; Отговорно потребление; Мир и справедливост.

  През 2015 г. над 500 милиона момичета и момчета от 160 държави участваха в инициативата „Най-големият урок в света“ на УНИЦЕФ.

  Нашето училище проведе два урока през 2015 г. от поредицата „Най-големият урок”, и сега е третия такъв тип урок.

  Българските ученици се присъединят към милионите деца от над 100 държави, които също са част от Най-големият урок.

 Представителят на УНИЦЕФ за България Мария Хесус Конде споделя: „Най-големият урок дава уникална възможност на ученици и учители от целия свят да се превърнат в глобални граждани“.

                                                     Мария Атанасова,

                                                     ст. учител І-ІV клас