Тихомир Витков с поредна изложба в ямболския Безистен

Художникът и сценографът Тихомир Витков отново гостува в ямболския Безистен със своя изложба. Преди 5 години точно той беше вдъхновението за слогана „Безистенът – място за срещи“, след като създаде поредица от цикли-живопис „Безистен-среща“, „Безистен-те“ и „Безистен-тя“. Сега, в навечерието на най-важният за християните празник ни пренася в света на ангелите – невидимите спътници, които ни закрилят.

Експозицията е посветена на светлите Великденски празници и представя 24 живописни образа на ангели, допълнени от дървени статуетки и малка пластика. Тя ще бъде открита на 30 април, вторник, от 17:30 часа в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“ и ще остане там до 30 май.

Тихомир Витков е роден в Ловеч, завършва Художествена гимназия в София. Основател е на организацията на художници с физически увреждания. Има над 20 самостоятелни изложби, а негови картини са притежание на частни колекционери в страната и чужбина. Наред с това е и сценограф – създава костюми и декори за ловешките Драматичен, Куклен и Музикален театри.