Тенево почете паметта на Апостола

За втора година пред паметната плоча на Васил Левски на училището в с. Тенево, което гордо носи неговото име вече 142 години, беше чествано безсмъртието на Апостола на свободата.
Гости на събитието бяха кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев, заместник-кметовете, представители на кметството, детската градина и НЧ „Просвета – 1910“ – село Тенево. Учители, ученици и родители почетоха паметта на Васил Левски и се включиха в церемонията, посветена на 150 години от неговата гибел.
Честването започна с емоционалните думи на Галя Едрева – старши учител по история, която ни припомни заветите на Левски. Слово представи кметът Георги Георгиев. Пред паметната плоча бяха поднесени венци и цветя в знак на признателност.
В програмата, с вълнуващи изпълнения, взеха участие децата от ДГ „Кольо Тенев“, учениците от ОбУ „Васил Левски“, фолклорна група „Карапчанка“ от село Маломир.
За активно участие в популяризирането на училището, с грамоти бяха отличени Недка Георгиева – дългогодишен учител по български език и литература, както и ученици от училището.
По решение на педагогическия съвет, на този ден се отбеляза и патронния празник на училището, който завърши с прекрасните песни и танци на фолклорен ансамбъл „Тунджа“.
 
Радмила Стойкова – старши учител