Текущи ремонти на тротоари в Ямбол

Продължава извършването на текущи ремонти на тротоари в различни райони        на Ямбол.

Напълно готова е тротоарната настилка на улица „Цар Иван Александър“, предстои обновяването на уличното покритие пред подменените бордюри.       

Преди няколко месеца изцяло нова тротоарна настилка беше положена и на        улица „Дружба“.

Ремонт на тротоарите ще бъде направен и на улица „Михаил Лъкатник“. 

Желанието на Община Ямбол е по този начин да улесни пешеходците и        осигури достъпна среда на хора с увреждания, които преминават от комплекс „Златен рог“ към централна градска част.       

В момента се извършват и ремонти на тротоари в квартал „Аврен“, на улица        „Драма“ – в участъка от булевард „Граф Игнатиев“ до улица „Ксанти“, който е в близост до храм „Успение на Пресвета Богородица“.       

Ремонтни дейности предстоят и на улица „Крали Марко“, където ще бъдат подменени старите и липсващи бордюри с нови. Предвижда се и подмяна на уличната настилка, която в момента е с множество мрежовидни пукнатини, както и разрушения (дупки, кръпки и пропадания). Това е причината асфалтобетоновото покритие да бъде подменено с ново.   

Община Ямбол ще продължи да работи и по други инфраструктурни обекти в    града и в зимните месеци. Интензивността на дейностите зависи от метеорологичните условия.

Ръководството на община Ямбол е запознато с натрупаните през годините проблеми, както по пешеходната, така и пътната инфраструктура в града. Работата по тяхното отстраняване ще продължи. „Всеки ден в община Ямбол се получават сигнали на граждани. Имаме голямото желание тези проблеми да бъдат решени, но е необходимо технологично време за това“, коментира кметът на Ямбол Валентин Ревански.