Театър „Класика“ – Сливен отново гостува на Стралджа

По покана на МКБППМН  в Стралджа гостува  театралната формация „Класика“ при ГПЗЕ“Захарий Стоянов“ Сливен с най-новата си постановка „Отвъд мечтаното“. С желанието децата от училищата на общината и социалните центрове, учители и възпитатели, членове на Комисията да се докоснат до невероятното изкуство, да усетят магията на театъра и да получат своите житейски уроци.  Изборът на  театър „Класика“  не е случаен. Формацията е добре позната за стралджанската публика от миналата година когато при много голям успех представиха своята постановка „Има един народ“. Новият спектакъл пресъздава драмата и повратния живот на едно семейство, засяга тревожната тема за трафика на хора като престъпление срещу човешката свобода, като робство на 21 век. Самото действие се развива на ръба между доброто и злото, между страха и надеждата, които толкова много се доближават днес до нашето ежедневие.

  Още в началото прекрасните ученици – артисти на г-жа Соня Келеведжиева  – педагог, създател, ръководител, режисьор-постановчик, драматург и сценарист „заковаха“ вниманието на публиката. В хода на представлението залата, в която сред децата и учителите бяха и Живко Ангелов, председател на ОбС, Гроздан Иванов, зам.кмет и председател на МКБППМН, Йордан Йорданов, началник на РУ,  реагира адекватно  и това създаде една приятна връзка с артистите. Имаше тежки емоционални моменти в които всички замираха в очакване на продължението, преживяваха съдбите на героите, правейки паралел с реалния живот в който героите са самите те. А на финала станали прави всички бурно аплодираха театралите. Заслужена награда за невероятната игра и с пожеланието за нови срещи. Развълнувана г-жа Келеведжиева, чиито корени са от стралджанското село Войника,  благодари сърдечно за топлото посрещане и за установеното сътрудничество.

Във връзка с гостуването на театър „Класика“ кметът на общината Атанас Киров изпрати Благодарствено писмо до директора на ГПЗЕ“З.Стоянов“ Сливен г-жа Кисьова в което се казва: „Поздравления за това, че поддържате този ученически театър, с който наистина трябва да се гордеете! Поздравления за г-жа Келеведжиева за избора на темата! Крехката и ранима детска психика се нуждае от внимание и напътствия, а Вашите актьори с великолепното си превъплъщение в образите дадоха най-добрия пример на децата за предпазливост в решенията и избор на път в живота. От сърце желаем на Вас, на талантливата и неуморна г-жа Келеведжиева и на всички участници в театър „Класика“ здраве и бодрост, дързост и неуморим творчески дух!

Знайте, че в  наше лице имате добри приятели!“