Театрални празници „Невена Коканова“ през юни

 

         След две годишно прекъсване заради пандемията от КОВИД 19 в началото на юни Драматичен театър „Невена Коканова“, Ямбол организира 25-те Театрални празници.

         От 6 до 11 юни включително, в шест поредни вечери ямболската публика ще се наслади на едни от най-добрите спектакли в страната.

         Тази година своя продукция ще представят Театър Българска армия, Младежки театър „Николай Бинев и Сатиричен театър „Алеко Константинов“, както и Драматичните театри от Пловдив, Хасково и Варна.

         Всички спектакли са подчинени на една тема: ЛЮБОВТА.

         ЛЮБОВТА, която не винаги е изключителна и необикновена, но в която винаги можем да се огледаме и припознаем…

         ЛЮБОВТА, която не ти дава отговори, но те усмихва, разсмива и от която ти става светло и спокойно…

         ЛЮБОВТА, която е истинска, предана и за която всеки мечтае…

         ЛЮБОВТА, в която задължително, всеки ден трябва да преоткриваш човека, в когото вярваш…

         ЛЮБОВТА, която дори на моменти да стои между драматичното и комичното, винаги ни напомня, че без мечтите може да умре…. И накрая…

         ЛЮБОВТА, в която трябва да вярваме, тя е тази която отваря сетивата ни, защото иначе границите между реалността и въображението може да изчезнат.

         Темата за ЛЮБОВТА ще бъде разглеждана и интерпретирана по неповторим начин от   Меглена Караламбова, Александра Сърчаджиева, Гергана Данданова, Стефка Янорова, Албена Павлова, Веселина Михалкова, Мая Бабурска, Михаил Билалов, Стоян Радев, Ненчо Илчев, Рашко Младенов, Веселин Анчев, Симеон Лютаков и още много, много други талантливи и утвърдени актьори.

         Продажбата на билети за шестте театрални вечери на Театралните празници „Невена Коканова“ започват от 16 юни на каса и чрез организатори на културната институция.

         В първите четири дни спектаклите са с начален час 19:00, а на 10 и 11 юни от 18:30.

         Драматичен театър „Невена Коканова“, Ямбол ще предостави на своите зрители и добавена стойност в рамките на 25-те Театрални празници. Наред с театралното изкуство публиката ще има възможност да се наслади на симбиоза между музикално и изобразително изкуство и литература.