Тази вечер грейна новата коледна украса в Ямбол

Тази вечер, малко след 17.00 часа ще бъдат включени светлините на коледната украса на централния площад в Ямбол. За предпразничната атмосфера на града са експонирани изцяло нови композиции от коледни фигури и светлинни ефекти. Десет-метровата Кавказка ела пред сградата на общината е украсена със сребристи и сини декоративни елементи. Основен акцент е композицията от внушителни фигури на Дядо Коледа и Снежанка, допълнени от шейна с еленски впряг и декоративни подаръци под елхата.

Още през деня празничната изненада за ямболлии бе посрещната с много усмивки и настроение, и стана обект на многобройни фотосесии от преминаващите граждани.  Централната позиция в композицията е на шейната, в която всеки желаещ може да седне и да се снима за спомен.

Новост тази година е и допълнителната украса пред входа на Зрителната зала на общината, в която се провеждат множество концерти и събития в навечерието на коледните и новогодишните празници. Светеща елха с два снежни човека е другата фигурна композиция, която рамкира празничната украса на площада в града.

По традиция, коледното настроение е пренесено и в други части на града, като основните пътни артерии са украсени с разнообразие от светещи елементи.