С чаша вино под звездите

  Богинята Кибела, звездите и виното… Това предложиха в днешния празничен ден организаторите на единствената по рода си презентация на вино „под звездите“ – Магазин „Омая“ и Астрономическа обсерватория и планетариум – Ямбол. Вдъхновени от легендите за най-могъщия град на траките  и тайнствата на звездното небе домакините на събитието представиха най-новата и изключително прецизна колекция от вина на Вила Ямбол  с марката „Кабиле“. 

    Увлекателен разказ за покровителката на земите и лозята – богинята Кибела, както и за историята на виното, отгледано и произведено в ямболския край, поднесе собственичката на магазин „Омая“  Снежана Енчева. Минало и настояще се сляха в едно при дегустацията на виното на най-голямата ямболска изба. Бяло вино, розе и мавруд опитаха посетителите на първата от поредицата подобни срещи, които ще съчетават и в бъдеще полезното с приятното. Как е създадена колекцията, какви са вкусовете на отделните вина и мезетата, с които да се поднасят научиха още присъстващите. А след наздравицата  се потопиха в света на звездите и на легендите за тях, умело поднесени от директора на обсерваторията Юлия Върбанова в неповторимата обстановка на планетариума. 

Звездната дегустационна разходка завърши с приятелски разговори, с благодарност към организаторите за неповторимото усещане, което създадоха за своите гости и разбира се пожелание тези срещи да продължат.