С поредица от инициативи Ямбол отбелязва Деня на народните будители

Община Ямбол ще отбележи един от най-светлите български празници – 1 ноември, Ден на народните будители с поредица от събития.

       Днес в 17:00 часа ще се състои традиционната церемония по награждаване на млади таланти по повод Деня на будителите. Тя ще се проведе в Културно-информационен център „Безистена“. Отличията се присъждат на изявени ямболски ученици и техните преподаватели за завоювани призови места в международни и национални конкурси, съгласно Правилника за наградите и отличията на община Ямбол.

       На празника бе посветен и театралният акт „Разпитът“, с участието на Христо Мутафчиев и Веселин Плачков, който жителите и гостите на Ямбол можеха да гледат през вчерашния ден.

        Тържественото честване на празника ще се състои на 1 ноември, от 11,00 часа пред барелефа на Ради Колесов (на сградата на читалище „Съгласие-1862”). В него ще се включат представителни групи на ямболските училища и детски градини.

       Другото основно събитие по повод Деня на народните будители ще бъде премиерата на книгата на Георги Господинов „Всичките наши тела“ на 1 ноември в 18:00 часа  в Художествена галерия „Жорж Папазов“.