Създаваме красота и я споделяме!

Третата способност на човека след ума и волята е творчеството. Да създават с ръце, ум, въображение и цветоусещане живописни пана и интериорни проекти е любимо занимание и предизвикателство на момичетата и момчетата от Професионалната гимназия по строителство и геодезия „Кольо Фичето“ в  град Ямбол.

         Стените на учебните стаи, коридорите и стълбището на училището се превърнаха в изящна експозиция от радващи окото пана. С много желание, естетически усет и дизайнерски маниер учениците на професионалната гимназия подредиха цветните варианти на покрития с латексови бои и свободен Spirit effect според простанственото си виждане. Сега резултaтът от въображението и таланта им прави училищното пространство красиво и уютно.

Нейко Георгиев, IXа клас, специалност Строителство и архитектура

„Първата ми среща със Spirit effect беше много впечатляваща. Реших и аз да опитам. Харесва ми да съчетавам цветове и да провокирам въображението си.”

Калоян Колев, X б клас, специалност Строителство и архитектура

 Специалността ми е интересна и вълнуваща. Искам да се развивам в тази област. Но много обичам да рисувам и да създавам красиви картини.”

Иван Александров, X б клас, специалност Строителство и архитектура

„Харесва ми да създавам изкуство”

Росица Донева, XI а, специалност Недвижими имоти

 „Миналата година в училище се проведе Регионалния кръг на състезанието  „Най-добър млад строител”. Наблюдавах с интерес как Мирена Жекова от тогавашния  дванадесети клас рисува  свободен Spirit effect и прави цветни латексови задачи. Тя ме вдъхнови и си казах:”Догодина и аз ще участвам!”  

Елена Зурлева, XI а, специалност Недвижими имоти 

„Когато за първи опитах да направя Spirit effect буквално използвах двете си ръце – уникално е усещането от допира с боите. Беше и много забавно. За участието си в първото състезание по свободен Spirit effect се вдъхнових от рождения си месец, който е през есента. Този сезон е богат на толкова много багри и топли цветове.

Все по-високо, все по-красиво!…Учениците-творци на живописните пана, с които естетизираха училищния интериор, са от различни специалности на ПГСГ „Кольо Фичето” :  „ Недвижими имоти” – професия Брокер, „Строителство и архитектура” – професия Строителен техник и „Геодезия” – професия Геодезист.

          Когато твориш със сърце, душа и въображение, оставяш следа, определяща посоката след теб…