Съветници от ГЕРБ-Тунджа: „Кметът на община Тунджа Георги Георгиев неправомерно удържа част от заплатите на селските кметове“

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Заради раздутата общинска администрация мнозинството в Общински съвет-Тунджа в лицето на съветниците от ПП ГЕРБ отказа да гласува допълнителни средства от бюджета за дофинансиране на служители извън делегираните от държавата дейности. Вместо да се съобрази с решението на съвета обаче кметът на община Тунджа Георгиев лишава от заплати точно тези служители, чиито възнаграждения осигурява държавата, което предизвика и реакцията на съветници от ГЕРБ да дадат днес пресконференция.
За казуса част от селските кметове са сезирали Областна дирекция Инспекция по труда. В приетия бюджет на община Тунджа за 2017 година не е гласувано намаляване на средствата за заплати за кметовете на населените места в общината, увериха още общинските съветници от ГЕРБ-Тунджа и настояха кметът Георгиев да се съобрази с решенията на Общинския съвет и да изплати пълния размер на полагаемите възнаграждения.

Пресцентър

OLYMPUS DIGITAL CAMERA