Строги мерки срещу нерегламентираните сметища в Ямбол

Община Ямбол предприема строги мерки срещу нерегламентираните сметища на територията на града. Нарушителите ще бъдат глобявани при установяване на място, както и след подадени сигнали от граждани.

След получен чрез системата за видеонаблюдение сигнал е установен камион, изхвърлящ отпадъци в местността „Плачи могила“. Нарушителят е открит и му е съставен акт за установено административно нарушение по Закона за управление на отпадъците.

При друг случай – на ул. „Крайречна“, жител на град Ямбол отново сигнализира за камион, изхвърлящ битови отпадъци в зелените площи на улицата. Изпратен е запис от частни охранителни камери и след преглеждане на видеонаблюдението в района нарушителят е установен и глобен.

Напомняме, че при такива нарушения глобите за физически лица са в размер от 300 до 1000 лева, а за юридически – от 1400 до 4000 лева.

Община Ямбол моли гражданите да бъдат съпричастни с този проблем, който засяга всички нас. Ако забележите незаконно изхвърляне на отпадъци, подайте сигнал към Община Ямбол или на телефон 112, защото всички искаме да живеем в чист град!

Нека не търпим тези, които замърсяват нашия общ дом Ямбол!