Стотици отпразнуваха заедно Великден в село Роза

Стотици жители и гости на село Роза отпразнуваха един от най-големите християнски празници – Великден, в парка на населеното място. Множество игри, конкурс за най-вкусен домашен козунак, кратка програма и други празнични елементи забавляваха присъстващите.

На събитието бяха кметът на община „Тунджа“ Станчо Ставрев, председателят на общински съвет „Тунджа“ Атанас Христов, заместник-кметове на община „Тунджа“, кметът на село Роза Енчо Йоргов, общински съветници и други.

„Благодаря, че на този ден Вие отново избрахте да празнувате с нас. Ние се стараем да правим неща, които ще останат като традиции в последствие, защото смятаме, че нашето село го заслужава!“, каза кметът на село Роза Енчо Йоргов.

Станчо Ставрев, кметът на община „Тунджа“, изтъкна, че се гордее изключително много с младия екип, който управлява село Роза и вярва, че за населеното място предстоят само хубави неща.

Мероприятието бе организирано от кметство – село Роза, Сдружение „Роза-2022“, със съдействието на НЧ „Светлина-1929“ – село Роза и община „Тунджа“.

Дърпане на въже, скачане с чували, народна топка, рисуване и танци бяха част от игрите, в които се включиха близо 80 деца. В конкурса за най-вкусен домашен козунак с короната се окичи Йоана Димова. Последваха две стихотворения рецитирани от две розенски деца – Сияна и Иванета. Денят приключи с традиционното за за този ден в село Роза „Великденско хоро“.