Столетникът от Златари

С вълнуващо тържество беше отбелязан 100-годишния юбилей на Енчо Боев –жител на с. Златари, община „ Тунджа“.

            Гости на тържеството бяха г-н Георги Георгиев – Кмет на община „Тунджа“, Станчо Ставрев – заместник-кмет на общината, Георги Петров Георгиев – председател на Общински съвет „Тунджа“, общински съветници от община „Тунджа”, д-р Юлиян Папашимов – депутат от 44 НС, представители на съюза на ветераните от войните, близки и приятели на юбиляря.

Енчо Василев Боев е роден на 31 декември 1917 година в с. Златари и се е сражавал по фронтовете на Втората Световна Война.

Столетникът беше посрещнат от членове на клуб „Традиция“, гр. Нова Загора, облечени във военни униформи, а молебен за здраве отслужиха Архиерейски наместник на Ямболска духовна епархия – архимандрит Димитрий в съслужение с отец Олег.

За своята достойна годишнина юбилярят получи поздравителен адрес и подарък от г-н Георгиев – Кмет на община „Тунджа“, а  полк. р. Красимир Вълев председател на Обл. УС на СВВБ – Ямбол, му  връчи „Знак на Министерството на отбраната“ за принос към отбраната на страната и във връзка  със стогодишния му юбилей, както и грамота и почетен плакет от Съюза на ветераните в България.

Пресцентър