Стефан Качаков – юбилейна изложба живопис

На 26 април 2018 г, от 17:45, Художествена галерия „Жорж Папазов“ – Ямбол ще представи юбилейната изложба на художника Стефан Качаков.

Приятелите и почитателите на творчеството му ще имат възможността да проследят творческия път на живописеца. В трите зали за временни експозиции ще бъдат разположени платна от различни творчески периоди на автора с различни търсения и теми. Познат с неизчерпаемото си вдъхновение от природата, Стефан Качаков ще покаже и няколко портрета, които го показват и като фин портретист. Към част от творбите посетителите ще прочетат и стихотворения от художника, които допълват представата за тези творби.

Стефан Качаков е роден в Ямбол на 10 февруари, 1958 г. Завършил е Художествената гимназия в Казанлък, а след това и ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“ (Велико Търново), в специалност изобразително изкуство. Член е на СБХ. Твори в областта на живописта, стенописа и приложната графика. Към настоящия момент е преподавател по изобразително изкуство в ОУ „Николай Петрини“, Ямбол.
Участвал е в окръжни, общи и национални изложби и има около 20 самостоятелни изложби до сега.
Негови творби са притежание на ХГ „Жорж Папазов“ – Ямбол, ХГ „Петко Задгорски“, Бургас, ХГ „Йордан Кювлиев“, Сливен, ХГ Поморие и на частни лица в България и чужбина – САЩ, Норвегия, Германия, Франция.


ХГ „Жорж Папазов“ – Ямбол
ул. „Цар Самуил“ 2
тел: 046/ 66 34 09