„Стая с камина“ – новата книга на Димитрина Бояджиева

Седма по ред книга издаде  ямболската писателка Димитрина Бояджиева.  „Стая с камина“ е новото заглавие , което излезе от печат преди броени дни. Книгата съдържа 65 разказа. Тя е отпечатана в  издателство  „Фастум принт“ – София.  Редактор  е Деян Енев.


Ето какво написа той за книгата на Димитрина Бояджиева:

„СТАЯ С КАМИНА“ е най-пълното издание от седемте книги на Димитрина Бояджиева“. С най-добрите си от тях авторката се доближава до представата ни за христоматийно писане. Тя е събрала огромна галерия от образи и съдби, които описва с едри мазки, но често удивително цветно и находчиво. Хуморът и трагиката в тези разкази вървят ръка за ръка. Затова и картината на българската участ е предадена плътно и достоверно. Без да звучи като ерес, ще споделя и още нещо – общото впечатление от тези разкази на моменти ме отвежда към „Римски разкази“ на Алберто Моравия, в брауновите движения на обикновените герои, движени от естествените си пориви за любов и свобода, се забелязват същите искри от най-висок патос.“

Димитрина Бояджиева е родена в гр. Ямбол. Завършила е Библиотекознание в София. Нейни белетристични творби са публикувани в националния печат. Печелила е конкурс за написване на радиопиеса, която е излъчена по националното радио. Има първа награда за разказ от Конкурса на в-к Труд „Златен ланец” 2008. Нейни разкази са публикувани в англоезични интернет издания: Lokal Minds, New York Rrviev, San Diego, California и др. Има седем издадени книги.  Член е на Съюза на българските писатели. Живее и твори в родния си град Ямбол.