Стартира лятното училище по плуване на БЧК

Ямболската червенокръстка организация успешно стартира ваканционната  програма „Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм” с обособени две групи от деца на възраст 7-11 години.   

       Програмата се осъществява за тринадесета поредна година и има за цел изграждането на начални плувни умения и формиране на безопасно поведение във и около водата, за намаляване на риска от водни инциденти сред деца,  чрез включването им в обучение по усвояване на основни плувни техники, начини за оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент и елементарни способи за оказване на първа помощ.

        Занятията са общо двадесет и се провеждат всеки делничен ден на плувния басейн към ПГ „Васил Левски” в град Ямбол от квалифицирана обучаващ екип – треньор, воден спасител и специалист от БЧК – Ямбол.

        След приключване на обучителната част, ще се проведат финални занятия с демонстрации и състезателни игри, като за победителите са предвидени специални награди.

        Всяко дете ще получи грамота за успешно завършване на  „Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм  2023” и образователни книжки на тема водна безопасност.

        От 3 юли 2023г. ще започне обучението за още две групи с деца от посочената възрастова група, а при желание и интерес от страна на родителите, от 24 юли 2023г. ще бъдат обособени допълнителни групи.

         За допълнителна информация и постиженията ни през годините, може да последвате фейсбук страницата: Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм.  

 

                                                    ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК-ЯМБОЛ