Стартира лятното училище по плуване на БЧК

       На 25 юни 2024г., Ямболската червенокръстка организация успешно стартира ваканционната  програма „Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм” с обособени две групи от деца на възраст 7-11 години.  

       Занятията са общо двадесет и се провеждат всеки делничен ден на плувния басейн към ПГ „Васил Левски” в град Ямбол от квалифициран обучаващ екип – треньор, специалист от БЧК – Ямбол и воден спасител.

       След приключване на обучителната част, ще се проведат финални занятия с демонстрации и състезателни игри, като за победителите са предвидени специални награди, а всяко дете ще получи грамота за успешно завършване на  „Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм ” и образователни книжки на тема водна безопасност.

        Програмата се осъществява за четиринадесета поредна година и има за цел изграждането на начални плувни умения, формиране на безопасно поведение във и около водата и усвояване на елементарни способи по оказване на първа помощ за намаляване на риска от водни инциденти сред деца.

        От 8 юли 2024г. ще започне обучението за още две групи с деца от посочената възрастова група.

         

                                                              ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК-ЯМБОЛ