Стартират празничните прояви, посветени на Деня на Община „Тунджа” 22 април

От утре, 12.04.2024 г., стартират празничните прояви, посветени на Деня на Община „Тунджа” 22 април – Международен ден на Земята. Тогава децата на община „Тунджа“ ще гостуват на Авиобаза „Безмер“ за Международния ден на авиацията и космонавтиката.
В програмата са включени традиционните Тунджански литературни дни, пиесата „Хитър Петър“ на Драматичен театър „Невена Коканова“, детски празници с кака Ели, пейнтбол, „Тунджа пее и танцува“ – Хоротека с Фолклорен ансамбъл „Тунджа“, забавната история с поука на Велика Видева и Вартерес Минареджиян, които представят „Как баба Минка надхитри мъжа си“ и други събития.
В нея присъстват и празниците „Водим бъдещето за ръка“ за децата от детските градини в община „Тунджа“, който ще се проведе на 18 април от 10.30 ч., в с. Козарево; на 20 април от 10.30 ч. в с. Симеоново – Празник „За хляба наш“. Отново на 20 април, от 14.30 ч. в с. Тенево ще се проведе Общински празник на художествената самодейност „Хоро се вие, песен се пее”, а от 18.00 ч. в Тенево е и „Концерт за приятели“, посветен на 70 г. от създаването на Фолклорен ансамбъл „Тунджа“.
На 21 април, от 10.00 ч. в парка на с. Генерал Инзово ще се проведе Пролетно надиграване и надпяване „Ромбана 2024“, а от 11.30 ч. с. Генерал Инзово ще се открие Приложен учебен център за развитие и съхранение на местни традиции, обичаи и занаяти.
На 22 април, от 09.00 ч., в Залата на Община „Тунджа” ще се проведе Тържествена сесия на Общински съвет „Тунджа” и награждаване на физически и юридически лица по повод Деня на Община „Тунджа”, а от 10.30 ч. пред сградата на община „Тунджа”- Тържествена церемония за Деня на община „Тунджа”. В същия ден от 11.30 ч. е и Изложението „Произведено в Тунджа“, а от 14.00 ч. Инвестиционен форум „Тунджа 2024“.