Стана ясно кой е залял с киселина пловдивската гадателка, непосредствено преди деянието ѝ казал: „Аз ще ти помогна“

42-годишен, криминално проявен и осъждан за кражба на джип, е физическият нападател на гадателката Тони от Пловдив. Той и съучастникът му на 51 години пристигнали с джип от Враца. Единият останал в колата, а по-младият, маскиран, се качил до апартамента на врачката.

„Той е знаел къде живее и още с влизането жената го попитала: „Как да ви помогна?“. Последвал отговор: „Аз ще ти помогна“ и лиснал киселината в лицето ѝ“, описа районният прокурор Петър Петров, цитиран от „24 часа“.

Тони е с поразено лице, врат, гръден кош, лява ръка и крак. „Състоянието на жената се подобрява, изведена е от реанимация. Тя е с химически изгаряния от сярната киселина и е засегната 12% от кожата ѝ“, припомни Петров. Извършителят си тръгнал по друг маршрут, стигнал до колата, където го чакал съучастникът му и двамата отпрашили към Враца.

„Това са категорично истинските извършители“, каза Петров. И допълни, че са събрали категорични доказателства.

Шефът на полицията в Пловдив Васил Костадинов обясни, че е бил хвърлен значителен ресурс за бързото разкриване на извършителите. Те са били задържани късно снощи във Враца. Предстои днес арестът им да бъде удължен на 72 часа и след това наблюдаващият прокурор ще прецени дали да поиска най-тежката мярка.

Двамата били изключително добре подготвени, следвали са предварителен план. „В последните 5 години в България не е имало случай на заливане с киселина“, припомни зам.-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев.

novini.bg