Спортният министър Красен Кралев даде старт на 50-ия юбилеен крос „Диана“ в Ямбол

Министърът на спорта Красен Кралев откри днес в Ямбол 50-ия юбилеен лекоатлетически крос „Диана“. В надпреварата участват над 200 състезатели от спортни клубове от цялата страна

„Присъствието ми тук е много специален момент за мен, защото преди 30 години дебютирах точно на крос „Диана“ при мъжете в дългите дистанции“, сподели при откриването спортният министър. По думите му ямболският крос е може би единственият в страната, който е запазил традициите си и е продължил съществуването си в продължение на 50 години, въпреки трудностите през годините. Няма голям български бегач, който да не минал през участие тук, категоричен бе министър Кралев, припомняйки легендарни български лекоатлети като Веселина Амзина, Тотка Петрова, Николина Щерева, Михаил Желев, Петко Йорданов, Евгени Игнатов и много други. Министърът на младежта и спорта изрази своята благодарност на кмета на община Ямбол Георги Славов и на всички общественици в града, които са успяват да съхранят и да развиват това състезание.

Ще продължим да работим за това крос „Диана“ да привлича все повече участници и да се утвърждава като престижно състезание в национален мащаб, обяви кметът на Ямбол Георги Славов.

На откриването на лекоатлетическото състезание присъстваха и народният представител Иван Чолаков, зам.-председател на Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, както и областният управител на област Ямбол Димитър Иванов. Организатори на спортното събитие са община Ямбол, Българската федерация по лека атлетика и Клубът по лека атлетика „Тунджа“ –Ямбол.

При гостуването си в Ямбол министър Красен Кралев инспектира и обновената тревна настилка на Градския стадион. Футболният терен бе изцяло обновен с финансиране от Министерството на младежта и спорта за над 370 хил. лева.

01 02 03 04 05 07 08 09 010