Специализирана операция по противодействие на конвенционалната престъпност на територията на Ямбол – резултати

61 фирмени и частни обекти и 272 лица, са проверени  в хода на специализирана полицейска операция за превенция и противодействие на конвенционалната престъпност, незаконна сеч на дърва,  незаконна миграция и трафика на хора. Операцията е проведена на 9 и 10 октомври на територията на община Ямбол. В акцията участваха полицейски сили от РУ-Ямбол и от Зонално жандармерийско управление – Бургас.

При обходи в комплекс „Райна княгиня“ са установени двама граждани, изнесли озвучителни системи на улиците. Съставени са актове за установените административни нарушения, а уредбите са иззети от служители на община Ямбол.

Установена е незаконна сеч в местността „Ормана“. При проведените бързи издирвателни действия е установен и задържан за срок до 24 часа един от нарушителите. По случая е образувано досъдебно производство.  За случая е уведомена РДГ-Сливен.

В рамките на операцията от контролните органи са проверени 161 МПС. За констатираните нарушения са съставени 19 протокола за предупреждение по чл. 65 от ЗМВР,  40 акта за установени административни нарушения /АУАН/ и са наложени 23 глоби по фиш. Връчени са 36 ел.фиша и наказателни постановления. Извършени са и 13 проверки по Закона за частната охранителна дейност. 

Специализираните операции от този вид ще продължат да се провеждат периодично.

 
 
 

12.10.2020

Т.Павлова