Специализирана комисия отличи седемдесет и осем ямболски деца и техните учители по повод Деня на будителите – 1 ноември

Седемдесет и осем ямболски деца са отличени с награди „Млади таланти“ по повод Деня на будителите на 1 ноември. Отличията се връчват на изявени ямболски ученици за получени призови места в престижни международни и национални конкурси и състезания през учебната 2021/2022 година, съгласно Правилника за наградите и отличията на община Ямбол. Носителите на наградите се определиха от специализираната комисия по присъждане на наградите за област „образование и наука, спорт“.

Четиридесет и девет деца са класирани на първо, второ и трето място на балкански, европейски и световни конкурси и състезания. Ямболските даровити деца имат спечелени медали на Международни математически турнири, международни олимпиади по информатика, международен фестивал по китара, международен конкурс по тенис, международен конкурс за детска рисунка, европейско първенство по карате и др.

Двадесет и девет са индивидуалните награди за медалисти на национални олимпиади, конкурси и състезания в съответствие с Националния календар за извънучилищни дейност и Националния спортен календар на МОН. Награди се връчват и на техните преподаватели.

Традиционната церемония по награждаване на младите ямболски таланти ще се проведе  в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“ на 28 октомври от 17:30 ч.

На празничния 1 ноември в 11:00 часа ще бъдат поднесени венци и цветя пред барелефа на ямболския книжовник, поет, преводач и революционер Ради Иванов Колесов на фасадата на Народно читалище „Съгласие-1862“.

Имената на всички отличени ученици и учители може да видите на официалната страница на Община Ямбол.