Сняг и студено време през седмицата

През повечето дни на седмицата времето ще бъде по-студено от обичайното за втората половина на март. Ще преваляват дъжд и сняг.
Днес ще бъде облачно.
Ще превалява дъжд, в крайните северни райони – дъжд и сняг.
Температурите ще бъдат от около нула градуса на север до 10-11 в крайните южни райони.
В Северна България на места са възможни отново поледици, заради отрицателните приземни температури и валежа от преохладен дъжд.

Температурният контраст между северната и южна половина на страната ще се запази и утре.
Минималните температури ще бъдат от минус един в крайните северозападни райони до 10 градуса в крайните южни.
През деня облачността ще бъде променлива, а превалявания от дъжд ще има само на отделни места. По-значителни количества ще има в Родопите.
Дневните температури ще са в интервал от около 1-2 градуса на североизток до 14 в крайните южни райони.
В сряда твърде динамичното време ще продължи.
От запад облачността ще се вплътнява  и  през деня отново на много места ще превалява: по високите полета на запад, в северозападните и северни  райони – мокър сняг, а на юг и югоизток – дъжд. 
Минималните температури ще са от около 1-2 на север и по високите полета до 10-11 в крайните южни райони.
Дневните температури ще бъдат от 2-3 на северозапад и  север  до 17, 18 градуса в източните части на Горнотракийската низина и югоизточните райони.

В четвъртък сняг ще вали в почти цялата страна без крайните южни и югоизточни райони.В Северна България и високите полета, включително Софийско, ще се образува снежна покривка, която ще се задържи няколко дни. 

Минималните температури ще са от около минус 3 на север до 5 в крайните южни райони, а дневните ще бъдат почти същите, от минус 2 до плюс 5 в крайните южни райони, до около 7 в района на Сандански. 

В петък ще остане предимно облачно, със слаби превалявания от сняг над северните райони.
Температурите там ще останат без промяна, от около минус 2 до плюс 3 градуса. На юг ще се затопли слабо и  там максималните стойности ще са от 4, 5 до 10 градуса.
В събота и неделя ще започне бавно  повишение на температурите, но през първия ден минималните по високите полета ще бъдат ниски – до минус 6-7 градуса.
По-съществено затопляне ще има едва в началото на следващата седмица.