„Снежанка и седемте джуджета“ – премиерно представление на кукления театър

На 18 септември, сряда от 18:00ч.  е премиерното представление на ДКТ „Георги Митев“

„ СНЕЖАНКА И СЕДЕМТЕ ДЖУДЖЕТА“
 по приказката на Братя Грим
Драматизация и постановка – Бисерка Колевска
Сценография и кукли – Свила Величкова
Музика – Нелко Коларов

Участват: Любомир Желев, Анна-Валерия Гостанян

Огледалото е магичен предмет и присъства в много приказки. Но при нас то е и основен герой. То разказва историята за пагубната сила на суетата превърнала за вечни времена Злата мащеха на Снежанка в грозна врана. Тук фокусът на популярната приказка е насочен към несъвършенството на хората,които не заслужават богатствата и знанията на мъдрите джуджета. Царицата и нейните помощници са отблъскващи ,жестоки,коварни същества,готови на всичко за да запазят богатствата и властта си над хората. Но дори най-страшният злодей,дори вещицата мащеха,не могат да се противопоставят на красотата и добрината на Снежанка. Злите сили губят битката,и краят на историята е щастлив.
Зрителите ще имат удоволствието да гледат красиви, необичайни ,с човешки размер кукли в брилянтното изпълнение на актьора огледало. Той оживява пред публиката всички огледални образи на хората,огледали се в него и те придобивайки живот стават самостоятелни и неуправляеми. Царицата се моли да командва огледалото . Хиляди пъти задава един и същи въпрос – коя е най-красива на земята?- и отговорът не й харесва.
Но истината не може да се промени, огледалото казва само истината,защото ако излъже ще се пръсне на хиляди малки парченца.
Историята е знаменателна и красива. Има смях, любов, напрежение, неочаквани обрати и прекрасна музика.