„Службогонци“ на ямболска сцена

„Службогонци” с участието на Николай Урумов ще гостува в сряда 1-ви февруари на ямболска сцена. Спектакълът е дело на обичания от всички ни Пламен Панев, който напусна този свят твърде рано. Комедията на Иван Вазов, която той поставя през 2013 г. в Русе, се играе още и то пред пълни салони, което е доказателство за истинската стойност на спектакъла. „Службогонци” е една от най-ярките творби в класическата ни драматургия, интерпретираща социално явление, което още след Освобождението се ражда и с времето става неизтребимо.

Явлението се нарича кариеризъм, явлението се нарича амбиция за власт, явлението се нарича още корупция. Като събира герои пред кабинета на един министър, Вазов рисува галерия от социални типажи, които са смешни  и уродливо-карикатурни в своята единствена молба – да получат държавна служба, да станат чиновници в какво и да е министерство. Смехът на Вазов от тези „Службогонци” и днес продължава да кънти с ударна сила.” Това е част от анонса на Пламен Панев, с който не можем да не се съгласим. В постановката на ДТ „Сава Огнянов” участват още Венцислав Петков, Ясена Господинова, Татяна Цветкова, Иля Пепеланов, Косьо Станев, Любомир Кънев, Дина Шошева, Ралица Константинова, Тихомир Благоев
„Службогонци” е сатиричен  и тъжен спектакъл за изгубеното човешко достойнство, в който обаче често се смеем”, казва още Пламен Панев.

Заповядайте да се посмеем заедно на 1-ви февруари /сряда/ от 19.00 ч.