Сливенският митрополит Арсений: Ямбол е пример за много общини в нашето Отечество

 „Ямбол се управлява правилно, в името на просперитета на народа, затова е цветуща община, пример за много общини в нашето Отечество.“ Това заяви сливенският митрополит Арсений в Деня на Ямбол по време на събора „Света Троица“ пред читалище „Пробуда-1909“ в квартал „Каргона“. В израз на благодарност към кмета за доброто му отношение към православната църква, негово преосвещенство подари на Валентин Ревански икона на Исус Христос с пожелание да продължава все така успешно да ръководи общината.

„Духът в Ямбол е жив, защото има вяра! Благодарение на вашия дух, на вашата искрена вяра, на вашия патриотизъм и вашата любов един към друг, Ямбол ще преуспее и ще го има!“, каза още митрополит Арсений.

Той, архиерейският наместник на Ямболска духовна околия архимандрит Димитрий и духовници от Ямбол, Сливен и Пловдив отслужиха молебен за здравето на всички жители на града и осветиха курбаните, дарени по повод Свети дух.

Часове по-рано митрополитът беше посрещнат с празничен камбанен звън в най-старата църква на Ямбол „Света Троица“, където възглави тържествената литургия по повод храмовия празник и Деня на града.